• Z Podbrezovej do Paríža
          • Z Podbrezovej do Paríža

          • O vynikajúcich výsledkoch našich žiačok v cezpoľnom behu som v tomto školskom roku písal už veľakrát, pretože zvíťazili v tejto disciplíne na Majstrovstvách okresu, kraja a napokon aj Slovenska.

            V utorok 7. 11. 2017 sa v Liptovskom Mikuláši konali kvalifikačné preteky o postup na Školské majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia 2. – 7. 4. 2018 v Paríži. Naše dievčatá obsadili v súťaži družstiev krásne 2. miesto. Podľahli len víťazkám, dievčatám zo Športového gymnázia Trenčín, ktoré súčtom umiestnení svojich bežkýň dosiahli len 23 bodov (mali 3., 4., 6. a 10. miesto v celkovom poradí), kým my sme nazbierali až 31 bodov (obsadili sme 1., 2., 11. a 17. miesto v celkovom poradí).

            Keďže sestry Remeňové obsadili prvé dve miesta (Mária zvíťazila a Zuzana dobehla na 2.mieste), vybojovali si postup a v Paríži budú reprezentovať nielen našu školu, ale aj celú Slovenskú republiku v kategórii jednotlivcov.

            Na úžasnom druhom mieste v súťaži družstiev sa podieľali okrem sestier Remeňových aj Anežka Smarkoňová – 11. miesto, Júlia Baláková – 17. miesto a nebodujúce pretekárky Lucia Janíková a Mária Štulajterová.  Všetky naše úspešné dievčatá sú biatlonistky, ktoré pripravuje tréner Mgr. Peter Kazár. Poďakovanie patrí hlavne jemu! Dievčatám v Paríži budeme tuho držať palce a dúfame, že účasť na Školských majstrovstvách sveta si vybojujú aj vo svojom hlavnom športe – biatlone. Tam ich kvalifikačné preteky ešte len čakajú! Bol by to fantastický úspech nielen pre dievčatá, ale aj pre našu školu, naše malé Súkromné gymnázium ŽP!

        • Fantastické sestry Remeňové
          • Fantastické sestry Remeňové

          • Krásne prostredie pieninskej prírody a obec Červený Kláštor boli 25. októbra dejiskom Školských majstrovstiev Slovenskej republiky v cezpoľnom behu. Naše žiačky - „biatlonové“ dvojičky  Mária a Zuzka Remeňové spolu s Anežkou Smarkoňovou ukázali, že sú najlepšie na Slovensku nie len v biatlone, ale celkom slušne by sa „uživili“ aj medzi atlétkami – vytrvalkyňami. Dievčatá z nášho SG ŽP nedali nikomu šancu a úplne jasne zvíťazili v súťaži družstiev škôl Slovenskej republiky. Stupeň víťazov vyzeral fantasticky pre našu školu aj v súťaži jednotlivcov, pretože titul školskej majsterky SR v cezpoľnom behu pre rok 2017 si vybojovala Mária a striebornú medailu zavesili na krk jej dvojičke Zuzke. A tak sa tri naše dievčatá vracali domov do Podbrezovej  s tromi medailami – dvomi individuálnymi a jednou za súťaž družstiev.  Dúfajme, že ešte ušetrili nejaké bežecké sily  a na kvalifikácii, ktorá bude 7.11. v Liptovskom Mikuláši si vybojujú postup na Majstrovstvá sveta škôl, ktoré  by sa mali  uskutočniť v mesiaci apríl v metropole Francúzska.

        • Súkromné gymnázium ŽP opäť víťazne
          • Súkromné gymnázium ŽP opäť víťazne

          • Sestry Mária a Zuzana Remeňové spolu s Anežkou Smarkoňovou, žiačky nášho Súkromného gymnázia zvíťazili 17.10.2017 v Žiari nad Hronom, kde sa konalo krajské kolo v cezpoľnom behu a týmto víťazstvom si vybojovali  postup do celoslovenského finále. Dievčatám sa podarilo zvíťaziť nad silným družstvom Športového gymnázia z BB, pričom najlepšie si počínala Mária, ktorá celkovo zvíťazila aj v súťaži jednotlivcov. Jej sestra Zuzana si vybojovala krásnu bronzovú medailu a Anežka dobehla celkove na 5.mieste.  Veľmi dobrý výkon v silnej konkurencii študentov stredných škôl podal aj ďalší náš žiak Lukáš Ottinger, ktorý dofinišoval na solídnom 4. mieste. Všetkým ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy a dievčatám držíme palce v celoslovenskom finále, ktoré sa uskutoční 25.10.2017 v Červenom Kláštore.

        • Gaudeamus
          • Gaudeamus

          • Dňa 27. – 28. 9.2017 sa v Nitre konal Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania - Gaudeamus, ktorého sa zúčastnili aj triedy 4. ročníka SG ŽP a SSOŠH ŽP. Pre študentov bolo pripravených viac ako 200 domácich a 50 zahraničných vystavovateľov. V bráne do sveta vzdelávania sme mali možnosť zoznámiť sa s rozsiahlou ponukou vyššieho vzdelávania a stretnúť sa tak so zástupcami jednotlivých Slovenských aj zahraničných univerzít a vysokých škôl. Správny výber budúceho vzdelávania je kľúčovým okamihom v živote, preto organizátori pripravili čo najširšiu ponuku vzdelávania a spektrum študijných možností, prezentované niekoľkými profesionálnymi a pre študentov zrozumiteľnými formami. Sprostredkované informácie a zodpovedané otázky sú pre nás veľkým prínosom pri výbere tej správnej vysokej školy.

        • Inšpiratívny festival DIVADELNÁ CHALUPKA
          • Inšpiratívny festival DIVADELNÁ CHALUPKA

          • Stalo sa tradíciou, že žiaci súkromných škôl pravidelne navštevujú divadelné predstavenia inšpiratívneho festivalu DIVADELNÁ CHALUPKA. Tento rok sa im predstavilo Divadlo Mladých Vaša Banda zo Žiliny s inscenáciou VLAK DO NEBA, ktorá vznikla na motívy troch poviedok. Maroš Krajčovič, dramaturg festivalu, o nej napísal: „Všetky tri poviedky majú jedno spoločné: Ako sa rodí zlo? Skrýva sa v každom z nás? Je to zámer, psychický skrat alebo okolnosti, ktoré nás ovplyvňujú nie vždy tým pozitívnym smerom? Stojíme si za svojím názorom alebo podliehame oficiálnej „pravde“? Konáme alebo sa bojíme konať čestne a správne? A čo je vôbec správne? Bohužiaľ, častokrát na to prídeme, až keď je neskoro a ľutujeme naše rozhodnutia. A preto je dobré na chyby poukázať a neustále si ich pripomínať. Pretože hranice sú krehké… a zlo môže číhať aj na sedadle vedľa vás.“

            Výkon mladých Žilinčanov nás milo prekvapil a boli momenty, keď hrobové ticho v hľadisku vystriedal búrlivý potlesk. Tešíme sa na ďalší ročník a nové inšpiratívne inscenácie.