• Gaudeamus

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Gaudeamus.

            Gaudeamus - žiaci 3. a 4. ročníkov návštívili európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania v Bratislave.

          • Európska noc výskumníkov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európska noc výskumníkov.

            29.9. sa žiaci 2. a 3. ročníka so zameraním na informatiku, steam a prírodné vedy zúčastnili 17. ročníka Festivalu vedy Európska noc výskumníkov, ktorá je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií. Prešli si 37 vedeckých stánkov, vyskúšali si rôzne experimenty a dozvedeli sa mnoho nových informácií. Najviac ich zaujali tieto témy: - Radón v ovzduší - Ekotoxicita vody - Ako verejnosť, vedci a AI môžu mapovať rozšírenie inváznych rastlín - Experimenty s vodou - Fyzika v hračkách a Urban exotic - plaz ako domáci miláčik. M. Svinčiaková, M. Stieranková

          • Účelové cvičenie našich prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie našich prvákov.

            12 prejdených kilometrov, 481 metrov prevýšenie. To je bilancia dnešného účelového cvičenia našich prvákov. Počas pochodu sme plnili rôzne úlohy zamerané predovšetkým na stmelenie kolektívu a podporu tímovej práce. Na prvej zastávke sme si overili zručnosť v zakladaní ohňa, kde máme ešte nejaké rezervy. Ďalšie zastávky boli určené pre rôzne teambuildingové aktivity a na poslednej sme si samozrejme povedali niečo o prvej pomoci. Následne sme sa presunuli oddýchnuť a osviežiť na Dedečkovú chatu a potom hurá domov. Počasie nám prialo a užili sme si aj krásu jesennej prírody.

          • Slávnostné odovzdávanie notebookov prvákom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné odovzdávanie notebookov prvákom.

            September je u nás už tradične spojený s odovzdávaním notebookov pre našich prvákov. Ing. Ján Gaboň (generálny riaditeľ ŽP Informatika s.r.o. ), Ing. Ján Villim (personálny riaditeľ ŽP a.s.)a naša pani riaditeľka Ing. Miriam Pindiaková slávnostne odovzdali túto nevšednú pomôcku naším prvákom v profiláciách STEAM a informatika. Veríme, že počítače počas svojho štúdia využijú naplno.

          • Športový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň.

            Vo štvrtok, 14. septembra, sme u nás v škole obnovili tradíciu športového dňa. Zapojilo sa do neho 13 tried, pre ktoré bolo vytvorené 13 stanovíšť, kde žiaci plnili jednotlivé úlohy. Tie boli zamerané napríklad na pohybovú zručnosť, streľbu zo vzduchovky, alebo na poskytnutie prvej pomoci. Veríme, že okrem preverenia svojich schopností sa žiaci aj niečo naučili, ale hlavne zabavili.

          • Stretnutie stredoškolskej mládeže na Štefáničke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stretnutie stredoškolskej mládeže na Štefáničke.

            Pri príležitosti významných výročí Milana Rastislava Štefánika sa 14. septembra uskutočnilo Stretnutie stredoškolskej mládeže na Štefáničke. Stretnutie organizované Spoločnosťou M. R. Štefánika podporilo svojou účasťou aj 25 žiakov našich súkromných škôl. Súčasťou stretnutia bol vedomostný kvíz o živote M. R. Štefánika, v ktorom päťčlenné družstvo žiakov odbornej školy obstálo na piatom mieste a družstvo žiakov gymnázia stratilo v kvíze len 6 bodov, čím sa dostalo na prvenstvo pred všetky zúčastnené školy. Každé zúčastnené družstvo bolo odmenené diplomom, pohárom víťazov a knižnými publikáciami o M. R. Štefánikovi. Účastníci, ktorých neodradilo nepriaznivé počasie, po vedomostnom kvíze vystúpili na Chatu M. R. Štefánika pod Ďumbierom. Tam nasledoval pietny akt položenia venca k pamätnej tabuli umiestnenej na priečelí chaty. Z podujatia žiaci odchádzali plný zážitkov, vedomostí, nových priateľstiev a hlavne bez žiadneho zranenia.

          • Pravidlá a podmienky dištančného vzdelávania v prípade uloženia opatrenia na predchádzanie ochoreniam nariadeného Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici alebo rozhodnutím Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v školskom roku 2021/2022

          • Ak nariadením regionálneho úradu verejného zdravotníctva alebo rozhodnutím Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu dôjde k zákazu vykonávania výchovno-vzdelávacieho procesu prezenčnou formou v triede alebo celej škole, prechádzajú žiaci na dištančné vzdelávanie. Dištančné vzdelávanie prebieha podľa platného rozvrhu, ktorý je zverejnený na stránke školy a v aplikácii EduPage. Vyučujúci jednotlivých predmetov vyučujú vybrané hodiny online prostredníctvom aplikácie MS Teams. Hodiny, ktoré budú vyučované online označí vyučujúci v rozvrhu hodín piktogramom s kamerou aspoň dva dni pred konaním online hodiny. Žiaci počas online vyučovania môžu byť kedykoľvek vyzvaní na zapnutie si mikrofónu alebo web kamery (prezentácia, preskúšanie, test,...).

            Na ostatné vyučovacie hodiny, ktoré sa nebudú vyučovať online, vyučujúci zadá pokyny a úlohy na samostatnú prácu. Minimálny počet online hodín z daného predmetu závisí od jeho týždennej hodinovej dotácie nasledovne:

            • v predmetoch s časovou dotáciou 1 – 2 hodiny/ týždeň sa online hodina bude konať minimálne 1x za 2 týždne s povinnou účasťou;
            • v predmetoch s časovou dotáciou 3 – 5 hodín/ týždeň sa online hodina bude konať minimálne 1x týždenne s povinnou účasťou.

             

            Pri cudzích jazykoch budú online hodiny nasledovné:

            • pri cudzom jazyku s časovou dotáciou 3 hodiny/týždenne bude 1 hodina online /týždenne povinná,
            • pri cudzom jazyku s dotáciou 4 – 5 hodín/týždenne budú 2 online hodiny /týždenne povinné,
            • pri konverzáciách z cudzieho jazyka bude povinná 1 hodina online /týždenne.

            Žiaci budú na cudzích jazykoch v prípade väčšieho počtu v skupine rozdelení vyučujúcim na menšie skupinky.

            Etická výchova/ náboženská výchova budú prebiehať dištančne bez nutnosti online hodín.

            Hodnotenie a klasifikácia jednotlivých predmetov sa riadi aj v čase dištančného vzdelávania podľa platného školského poriadku.

            Žiak, ktorý sa nemôže zúčastniť online vyučovania, jeho povinnosťou je v zmysle školského poriadku ospravedlniť sa triednemu učiteľovi najneskôr pred začatím vyučovania v danom dni. Žiakom budú poznámky, úlohy a zadania zasielané len v čase, kedy majú daný predmet v rozvrhu hodín, v primeranom množstve a rozsahu. Pri zadaných úlohách je potrebné sledovať aj termín a čas určený na ich odovzdanie. Ak učiteľ nestanoví konkrétny dátum a čas odovzdania, vypracujú žiaci zadané úlohy najneskôr do ďalšej vyučovacej hodiny daného predmetu. Pri vyučovaní jednotlivých predmetov žiadame o dodržiavanie pokynov jednotlivých vyučujúcich. V prípade akýchkoľvek otázok žiak, resp. rodič kontaktuje v prvom rade konkrétneho vyučujúceho, poprípade triedneho učiteľa.

             

             

            Vedenie SSŠ ŽP, 30. 11. 2021

             

          • Športový deň

          • 23.9.2020  sa uskutočnil športový deň, plný nielen športových súťaží. Po absolvovaní športových aj vedomostných aktivít sa na stupni víťazov umiestnili triedy IV.H (prvé miesto), III.H (druhé miesto) a II.G (tretie miesto).