• Účelové cvičenie našich prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie našich prvákov.

            12 prejdených kilometrov, 481 metrov prevýšenie. To je bilancia dnešného účelového cvičenia našich prvákov. Počas pochodu sme plnili rôzne úlohy zamerané predovšetkým na stmelenie kolektívu a podporu tímovej práce. Na prvej zastávke sme si overili zručnosť v zakladaní ohňa, kde máme ešte nejaké rezervy. Ďalšie zastávky boli určené pre rôzne teambuildingové aktivity a na poslednej sme si samozrejme povedali niečo o prvej pomoci. Následne sme sa presunuli oddýchnuť a osviežiť na Dedečkovú chatu a potom hurá domov. Počasie nám prialo a užili sme si aj krásu jesennej prírody.

          • Slávnostné odovzdávanie notebookov prvákom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné odovzdávanie notebookov prvákom.

            September je u nás už tradične spojený s odovzdávaním notebookov pre našich prvákov. Ing. Ján Gaboň (generálny riaditeľ ŽP Informatika s.r.o. ), Ing. Ján Villim (personálny riaditeľ ŽP a.s.)a naša pani riaditeľka Ing. Miriam Pindiaková slávnostne odovzdali túto nevšednú pomôcku naším prvákom v profiláciách STEAM a informatika. Veríme, že počítače počas svojho štúdia využijú naplno.

          • Športový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň.

            Vo štvrtok, 14. septembra, sme u nás v škole obnovili tradíciu športového dňa. Zapojilo sa do neho 13 tried, pre ktoré bolo vytvorené 13 stanovíšť, kde žiaci plnili jednotlivé úlohy. Tie boli zamerané napríklad na pohybovú zručnosť, streľbu zo vzduchovky, alebo na poskytnutie prvej pomoci. Veríme, že okrem preverenia svojich schopností sa žiaci aj niečo naučili, ale hlavne zabavili.

          • Stretnutie stredoškolskej mládeže na Štefáničke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stretnutie stredoškolskej mládeže na Štefáničke.

            Pri príležitosti významných výročí Milana Rastislava Štefánika sa 14. septembra uskutočnilo Stretnutie stredoškolskej mládeže na Štefáničke. Stretnutie organizované Spoločnosťou M. R. Štefánika podporilo svojou účasťou aj 25 žiakov našich súkromných škôl. Súčasťou stretnutia bol vedomostný kvíz o živote M. R. Štefánika, v ktorom päťčlenné družstvo žiakov odbornej školy obstálo na piatom mieste a družstvo žiakov gymnázia stratilo v kvíze len 6 bodov, čím sa dostalo na prvenstvo pred všetky zúčastnené školy. Každé zúčastnené družstvo bolo odmenené diplomom, pohárom víťazov a knižnými publikáciami o M. R. Štefánikovi. Účastníci, ktorých neodradilo nepriaznivé počasie, po vedomostnom kvíze vystúpili na Chatu M. R. Štefánika pod Ďumbierom. Tam nasledoval pietny akt položenia venca k pamätnej tabuli umiestnenej na priečelí chaty. Z podujatia žiaci odchádzali plný zážitkov, vedomostí, nových priateľstiev a hlavne bez žiadneho zranenia.